Image

Віддалений доступ до Scopus та Web of Science для українських вчених

Як повідомляє Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського, міжнародна наукова спільнота рішуче засуджує російську військову агресію та надає українським дослідникам можливості віддаленого користування відомими переплаченими базами даних наукової інформації:

  1. Scopus

Національна передплата на базу даних (зокрема, для всіх установ НАН України) діє до 31 серпня 2022 р.

Усі користувачі, що реєстрували обліковий запис на платформі Elsevier раніше, можуть користуватися віддаленим доступом до Scopus з тією ж парою логін-пароль.

Науковці, які не мають такого облікового запису (не користувалися Scopus раніше або користувалися з робочих місць без реєстрації), можуть отримати дистанційний доступ до бази даних, надіславши запит до служби підтримки компанії Elsevier. Для цього існує дві базові опції:

1) якщо в установі є співробітник, зареєстрований на Адміністративній панелі Elsevier, він особисто надсилає запит щодо дистанційного доступу для визначеної кількості співробітників своєї установи, а після схвалення запиту – делегує доступ для конкретних адрес корпоративної пошти;

2) будь-який інший уповноважений співробітник установи, що має обліковий запис у Scopus, може надіслати запит на надання дистанційного доступу для своїх колег до служби підтримки компанії Elsevier, обравши один із семи доступних йому варіантів налаштування доступу (Shibboleth, VPN, проксі-сервер, тимчасові ID, згенеровані постачальником послуг тощо); детальні інструкції можна знайти за посиланням.

  1. Web of Science

Національна передплата на базу даних (зокрема, для всіх установ НАН України) діє до 31 серпня 2022 р.

Усі користувачі, що реєстрували обліковий запис на платформі Clarivate Analitycs раніше, можуть користуватися віддаленим доступом до Web of Science Core Collection з тією ж парою логін-пароль.

Науковці, які не мають такого облікового запису (не користувалися Web of Science раніше або користувалися з робочих місць без реєстрації), можуть отримати дистанційний доступ до Web of Science Core Collection за таким алгоритмом:

1) зареєструвати обліковий запис у Master Journal List;

2) оформити запит до служби підтримки Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. із проханням підключити віддалений доступ для зареєстрованого облікового запису у MJL; при цьому в обох випадках має використовуватися та сама адреса електронної пошти, яка надалі слугуватиме логіном при автентифікації у Web of Science Core Collection.

Джерело: http://www.nbuv.gov.ua/node/5879

s2.png

вул. Шатилова дача, 4, оф. 702 (8 пов.),
м. Харків, Україна, 61165

+38 (057) 750-89-90
+38 (050) 303-38-01

© TECHNOLOGY CENTER PC, 2002-2024
Image
Image
Image
Image