Image

Препринти SSRN в профілях авторів Scopus


На початку 2021 року Scopus оголосив про те, що в профілі авторів Scopus були додані препринти як тип контенту, щоб допомогти авторам отримати уявлення про початкові стадії досліджень колег і потенційних співробітників. Препринти можуть бути корисним доповненням до рецензованої літератури, щоб отримати уявлення про діяльність дослідників.

На тому етапі Scopus додав в 1 млн. профілів авторів більш ніж 900 000 препринтів, датованих 2017 роком. Ці препринти були взяті з основних серверів препринтів в областях фізичних наук (arXiv і ChemRxiv) і біомедичних наук (bioRxiv і medRxiv).

Тепер Scopus в своєму блозі повідомляє, що вони почали додавати в профілі авторів Scopus контент з сервера препринтів SSRN. До кінця цього року можна буде побачити посилання приблизно на 250 000 препринтів SSRN, датованих 2017 роком, що призведе до збільшення числа розширених препринтами профілів авторів до 1,4 млн.

Якщо у автора вже є цитовані публікації в Scopus, всі препринти, опубліковані на серверах arXiv, ChemRxiv, bioRxiv, medRxiv і SSRN з 2017 року, буде видно через вкладку на сторінці профілю автора.



На стадії розробки: Інформація про препринти в даний час відображається тільки в профілях авторів Scopus. В майбутньому БД планує зробити його доступним для пошуку за типом контенту в Scopus.

Джерело: https://blog.scopus.com/posts/preprint-content-in-scopus-author-profiles-continues-to-grow-with-the-addition-of-ssrn


Статті журналів нашого видавництва PC TECHNOLOGY CENTER завантажуються на сервер SSRN
, тому в майбутньому Ви також зможете їх побачити у Вашому профілі Scopus, як препринти:

Technology audit and production reserves

ScienceRise: Medical Science

ScienceRise: Pedagogical Education

ScienceRise: Biological Science

ScienceRise: Juridical Science

Але нагадуємо, що препринти хоч і вказуються в профілях Scopus, але вони не враховуються при підрахунку наукометричних показників Scopus (h-індекс, CiteScore, SNIP, SJR та ін). Будуть враховуватися тільки публікації видань, які індексуються в Scopus. У нашому видавництві це:

Eastern-European Journal of Enterprise Technologies

ScienceRise: Pharmaceutical Science

s2.png

вул. Шатилова дача, 4, оф. 702 (8 пов.),
м. Харків, Україна, 61165

+38 (057) 750-89-90
+38 (050) 303-38-01

© TECHNOLOGY CENTER PC, 2002-2024
Image
Image
Image
Image