Image

У відкритому цитуванні тепер є понад мільярд посилань!


«Конкурентні переваги цитат на публікації закритого доступу зменшуються з кожною новою цитатою, опублікованою в публічному доступі, а переваги відкритих даних ростуть. Надалі дані про цитування стануть майже повністю публічним надбанням».

Цими словами зі статті «Переломний момент для відкритих даних про цитування» (15 липня 2021 року) Ян Хатчинс зазначив подолання порогу в один мільярд цитувань в базах даних публічного доступу в лютому 2021 року.

Вирішальною подією, що передувала значному збільшенню цитат відкритого доступу стало схвалення Elsevier Декларації DORA про оцінку досліджень в грудні 2020 року, завдяки чому «списки літератури для всіх статей, опублікованих в журналах Elsevier, стали загальнодоступними через Crossref, щоб їх можна було використовувати повторно. Це означає, що інші важливі ініціативи, такі як I4OC, можуть використовувати ці метадані». Довгоочікувана прихильність Elsevier привела до відкриття багатьох раніше закритих посилань з його численних наукових журналів, представлених в Crossref. Тепер, після тривалого періоду збору та обробки даних, всі ці недавно відкриті посилання Elsevier доступні на відкритих сайтах в COCI (COCI (COCI – the OpenCitations Index of Crossref open DOI-to-DOI citations – Індекс відкритого цитування Crossref відкритих посилань на кшталт DOI-на-DOI).

Тепер досягнута новий важливий етап. COCI було розширено більш ніж на 92 мільйони додаткових цитат. Його останній випуск, за вересень 2021 року, тепер містить в загальній складності 1,18 мільярда посилань на кшталт DOI-на-DOI, отриманих з відкритих посилань в Crossref.

Останній, вересневий, випуск включає цитати з найостанніших статей, опублікованих Американським хімічним товариством (ACS), бібліографічні посилання яких були відкриті в лютому 2021 року. Посилання на попередні номери ACS будуть доступні в наступному випуску COCI, коли буде завершена нова обробка всіх даних Crossref.

Джерела: https://www.openaire.eu/crossing-a-significant-threshold-more-than-one-billion-citations-now-available-in-coci

https://opencitations.wordpress.com/2021/09/09/92-million-new-citations-added-to-coci/

Нагадуємо, що журнали нашого видавництва PC TECHNOLOGY CENTER також доступні через Crossref:

Eastern-European Journal of Enterprise Technologies

Technology audit and production reserves

ScienceRise: Medical Science

ScienceRise: Pedagogical Education

ScienceRise: Pharmaceutical Science

ScienceRise: Biological Science

ScienceRise: Juridical Science

s2.png

вул. Шатилова дача, 4, оф. 702 (8 пов.),
м. Харків, Україна, 61165

+38 (057) 750-89-90
+38 (050) 303-38-01

© TECHNOLOGY CENTER PC, 2002-2024
Image
Image
Image
Image